מתכון עוף שלם – השף מאיר אדוני עם ארגון לתת

מתכון עוף שלם – השף מאיר אדוני עם ארגון לתת

השף מאיר אדוני- השף מאיר אדוני איגד חלק ממוצרי הבסיס שמחלק ארגון לתת והרכיב עם זה מתכון מנצח לתבשיל חג ברמת שף!

כשר לפסח לאוכלי קטניות

עוף צלוי
1 יח עוף שלם
למשרה
1/4 כוס שמן זית
5 שיני שום דפוקות
גרידה מ1 לימון
2 ענפי מרווה
1 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית מלח

למילוי
1 כוס אורז מבושל
1 יח בצל סגול קצוץ
2 כפות צנוברים קלויים
1 כף צימוק פרסי לבן
צרור עלי פטרוזליה ונענע קצוצים דק
1 כפית מלח
2 כפית פלפל שחור גרוס

לראגו
1 כוס שועית לבנה מבושלת
1/2 כוס בורגול בינוני מבושל
1/2 כוס עדשים שחורות מבושלות
1/4 כוס שמן זית
1 יח גזר קצוץ
1 יח בצל סגול קצוץ
2 גבועלי סלרי קצוצים
1 יח כרישה קצוצה
3 עגבניות קלופות נקיות מהתוכן וקצוצות
2 כפות פטרוזליה קצוצה דק
חופן עלי מנגולד רק החלק הירוק חתוך דק
2 כפיות מלח
1 כפית כמון
1 כפית פלפל שחור גרוס
גרידה מ1 לימון

מילוי
מערבבים את כל מרכיבי המילוי בקערה וממלאים את העוף.
צלייה
מחממים תנור ל160 מעלות, מורחים את העוף היטב בחומרי המשרה,מניחים על רשת אפייה ועוטפים בנייר כסף,מניחים בתנור את העוף כשמתחת יש מגש לאיסוף הנוזלים המופרשים מהצלייה.
צולים כ45 דקות, מוציאים מהתנור ומעלים ל220 את החום. מורידים את הכיסוי, מחזירים לתנור וצולים כ15 דקות נוספות עד שהעוף זהוב מכל הצדדים.

ראגו

מחממים שמן זית על מחבת רחבה בחום בינוני, מוספים שמן זית שום ואת השורשים,. מטגנים כ5 דקות, מוסיפים את השעועית, העדשים והבורגול, מערבבבים, מתבלים במלח, פלפל וכמון, מוסיפים את העגבניות, הפטרוזיליה, המנגולד וגרידת הלימון. מערבבים, מבשלים כדקה נוספת ומגישים לצד העוף הצלוי.

*מי שלא מעוניין להשתמש בקטניות, יכול במקום זאת למלא את העוף בשיני שום ועשבי תיבול טריים

לרכישת מוצרי המתכון

חיפוש