דקה טעימה : שטרודל תפוחים מאת השף מיקי שמו

דקה טעימה : שטרודל תפוחים מאת השף מיקי שמו

גולשים יקרים ,
אנו ברשת רמי לוי שיווק השקמה שמחים להציג בפניכם סדרת תוכניות בישול חדשה : דקה טעימה !
שלוש פעמים בשבוע , שף בכיר יציע לנו מתכונים טעימים וקלילים להכנה , ותוכלו גם אתם לפנק את
הסובבים אתכם עם מתכון טעים במיוחד !
היום , השף מיקי שמו מכין לנו מתכון יוצא מן הכלל ,
המתאים במיוחד לקינוח משפחתי מפנק : שטרודל תפוחים   !

שטרודל תפוחים - תמונה
שטרודל תפוחים מאת השף מיקי שמו

מתכון : שטרודל תפוחים

אופן ההכנה :

  1. מכינים את המלית : בסיר רחב ממיסים את החמאה ואת מקל הווניל, מכניסים את התפוחים ומבשלים כדקה עד שהתפוחים "נעטפים" בחמאה המומסת, מוסיפים את הסוכר ומערבבים.
    ממשיכים לבשל עוד כ-7 דקות עד שהתפוחי עץ מתרככים אך שומרים על צורתם.
  2. מורידים מן האש ומוסיפים את הצימוקים הלבנים. מצננים.
  3. עורכים ואופים : מחממים את התנור ל 190°, פורסים את 3 עלי הפילו כך שנוצרת חפיפה של 50% ביניהם
    איך עושים זאת ? קודם מצמידים זוג עלי פילו ומעליהם (ב 50% משטח הפנים שלהם) מניחים את העלה השלישי.
  4. מברישים ב- 2 כפות שמן קנולה את כל עלי הפילו, מפזרים שקדים טחונים ללא קליפה, מסננים את המלית של התפוחים וסוחטים אותה מעט, מניחים את מלית תפוחים על עלי הפילו מימין לשמאל ומגלגלים לגלילה בקוטר 6-7 ס"מ, מברישים בביצה ואופים כ- 18-20 דקות עד להזהבה.
    מקשטים ומגישים: מפזרים אבקת סוכר ומגישים, ניתן גם להגיש בצד גם גלידת וניל או קצפת. בתיאבון !

שטרודל תפוחים

30 דקות 4 servings

רכיבים:

  • 3 עלי פילו מופשרים ומכוסים במגבת מטבח לחה
  • 5 תפוחי עץ (550 גרם), קלופים ופרוסים מסוג גרנד סמיט
  • 60 גר' שקדים טחונים ללא קליפה
  • 1 מקל וניל חצוי ומגורר
  • 60 גר' צימוקים לבנים
  • 1/2 כוס סוכר
  • 25 גר' חמאה
  • 2 כפות שמן קנולה
  • ביצה טרופה
  • אבקת סוכר
לרכישת מוצרי המתכון

השארת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

חיפוש