מתכון לשבועות : עוגת גבינה ודובדבנים מאת השף מיקי שמו

מתכון לשבועות : עוגת גבינה ודובדבנים מאת השף מיקי שמו

גולשים יקרים ,
אנו ברשת רמי לוי שיווק השקמה שמחים להציג בפניכם סדרת תוכניות בישול חדשה : דקה טעימה !
שלוש פעמים בשבוע , שף בכיר יציע לנו מתכונים טעימים וקלילים להכנה , ותוכלו גם אתם לפנק את
הסובבים אתכם עם מתכון טעים במיוחד !
היום , השף מיקי שמו מכין לנו מתכון לשבועות  ,
המתאים במיוחד לקינוח חגיגי ומשפחתי : עוגת גבינה ודובדבנים !

מתכון לשבועות : עוגת גבינה
מתכון לשבועות

מתכון לשבועות – עוגת גבינה ודובדבנים :

אופן הכנה :

  • מכינים את הבצק הפריך : מחממים תנור לחום 170° , מערבבים את החמאה והסוכר בעזרת וו גיטרה עד לקבלת תערובת הומוגנית, מוסיפים את הביצה ומחצית מכמות הקמח ואבקת אפייה ומערבבים במהירות איטית, מוסיפים את יתרת הקמח והקינמון עד לקבלת בצק אחיד.
  • עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך 1/2 שעה. מרדדים מחצית מכמות הבצק לעלה בקוטר התבנית בעובי של 1/2 ס"מ ואופים במשך 15 דקות, את יתרת הבצק אופים במקביל בתבנית אפייה נוספת ומקררים.טוחנים במעבד מזון לפירורים.
  • מכינים את תערובת הגבינה: מערבבים בקערה בעזרת מטרפה ידנית את הגבינה, סוכר ותמצית וניל.
    מקציפים את השמנת מתוקה עם האינסטנט פודינג עד קבלת קצפת יציבה לזמן קצר מאוד!

טיפ ראשון : חשוב מאוד להקציף את השמנת המתוקה עם האינסטנט פודינג לזמן קצר מאוד. אם מקציפים מהר מדי היא תתפרק, אבל קצפת גם לא אוהבת כשחם לה, אז חשוב שהשמנת תהיה קרה מאוד כשמתחילים להקציף, כך נגיע לקצף יציב מהר וטוב יותר.

טיפ שני : העוגה הזאת נהדרת עם כל פרי, בכל עונה יש כל כך הרבה אפשרויות טעימות. אני ממש רוצה להתפנק, אז אני מתכוון להשתמש בדובדבני אמרנה.

  • מעצבים את העוגה: מסדרים את הדובדבנים על גבי השוליים של התבנית, ושופכים פנימה את תערובת הגבינה, מכניסים למקרר למשך 24 שעות.מפזרים מעל את פירורי הבצק ובוזקים באבקת סוכר.

טיפ שלישי : אתם יכולים לקנות בחנויות המתמחות לאפייה שקף ולשים מסביב לתבנית לפני הנחת הדובדבנים.

הגאונות של העוגה הזו היא בהגשה, כל אורח יקבל כוס אישית עם עוגת גבינה מפנקת במיוחד בשבילו.
קבלתם מתכון לשבועות שכולם ירצו לטעום, בתיאבון !

נשמח לקבל מכם תגובות ולהעניק לכם עצות וטיפים נוספים , כתבו לנו !

מתכון לשבועות : עוגת גבינה ודובדבנים

30 דקות 5 servings קל

רכיבים:

  • רשימת חומרים לבצק הפריך :
  • 120 גר' חמאה
  • 60 ג' סוכר
  • 1 ביצה
  • 240 גר' קמח
  • 1/4 שקית אבקת אפייה
  • קורט קינמון טחון
  • רשימת חומרים לתערובת הגבינה:
  • 450 גר' גבינה 5% או 9% שומן
  • 140 גר' סוכר
  • 430 מ"ל שמנת מתוקה
  • 50 גר' אינסטנט פודינג וניל
  • 1 כפית תמצית וניל
  • לעיטור העוגה:
  • 10-15 דובדבנים
  • מעט אבקת סוכר
לרכישת מוצרי המתכון

השארת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

חיפוש