מתכון לל"ג בעומר : כיכר לחם במילוי בשר ופירה מאת השף שאול בן אדרת – דקה טעימה

מתכון לל"ג בעומר : כיכר לחם במילוי בשר ופירה מאת השף שאול בן אדרת – דקה טעימה


גולשים יקרים ,
אנו ברשת רמי לוי שיווק השקמה שמחים להציג בפניכם סדרת תוכניות בישול חדשה : דקה טעימה !
שלוש פעמים בשבוע , שף בכיר יציע לנו מתכונים טעימים וקלילים להכנה , ותוכלו גם אתם לפנק את
הסובבים אתכם עם מתכון טעים במיוחד !
היום , השף שאול בן אדרת מכין לנו מתכון לל"ג בעומר יוצא מן הכלל : כיכר לחם במילוי בשר ופירה !

מתכון לל"ג בעומר - לחם במילוי בשר - תמונה 1
לחם במילוי בשר – 1

אופן הכנת המתכון לל"ג בעומר :

  1. להרתיח מים ולבשל כשעה את תפוחי האדמה עם הקליפה, עד שהתפוח אדמה הופך להיות רך.
    לקלוף את הקליפה ולמעוך עם מזלג. להוסיף 2 כפות שמן זית, מלח, פלפל ולהניח בצד.
  2. במחבת עם שתי כפות שמן זית לטגן בצל קצוץ עד להזהבה, להוסיף את השומן כבש והבשר הטחון הטרי מהמעדניה שלנו.
    לטגן כ-3 דקות עד שהצבע של בשר משתנה, להוריד מהאש.
    להוסיף לתערובת : צנוברים, נענע, משמש מיובש, מלח ופלפל.
  3. לקחת את כיכר הלחם ולהוריד את כיפת הלחם לכל אורכו , וגם  להוציא חצי מהרך של הלחם מבפנים.
    את כיכר הלחם למלא בתערובת התפוחי אדמה והבשר ולקשט עם רצועות הלדר מעל.
    להכניס לתנור בחום 180 מעלות למשך כ-10 דקות, לקשט עם צנוברים ולהגיש.
    בל"ג בעומר, יש לעטוף היטב בנייר כסף את כיכר הלחם הממולאת ולהניח במדורה על גחלים לוחשות כ-10 דקות .

 

 

מתכון לל"ג בעומר : כיכר לחם במילוי בשר ופירה

15 דקות 5 servings קל

רכיבים:

  • 1 לחם גדול ומרשים / לחם מחמצת / לחם כפרי עגול / חלה מתוקה
  • 3 תפוחי אדמה
  • 2 שיני שום פרוסות
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 דף לדר משמש מיובש חתוך לרצועות של 1 ס"מ
  • 300 גר' בשר בקר טחון / כבש טחון
  • 50 גר' שומן כבש טחון
  • 1 בצל סגול, קצוץ
  • 20 גר' צנוברים קלויים
  • 8 יח' משמש מיובש קצוץ לרצועות
  • נענע
לרכישת מוצרי המתכון

השארת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

חיפוש