מתכון לדג סינייה עם טחינה – של השף מאיר אדוני

מתכון לדג סינייה עם טחינה – של השף מאיר אדוני

מצרכים לארבע מנות

לדג:

ארבעה פילה דג במשקל 180 גר כל אחד, נקי מעור ועצמות.

ארבע עגבניות פרוסות דק

שתי כפיות זרעי כוסברה

שמן זית

לסלט גרגירי חומוס

1 כוס גרגירי חומוס (לאחר השרייה ללילה ובישול עד רכות)

4 שיני שום פרוסות דק

שני צילי ירוק חריף, חרוך על להבה, קלוף וקצוץ.

שני חציל שלם חרוך על להבה, קלוף וקצוץ

חצי ג’ינג’ר טרי קצוץ דק.

רבע כוס מיץ לימון טרי

שתי כפיות לימון כבוש קצוץ

להגשה:

כף עלי אורגנו טרי

חופן עלי סלרי צעירים

צרור פטרוזיליה

400 גר טחינת מאיר אדוני בליין רמי לוי

4 כפות טחינה גולמית

מיץ לימון, מלח ופלפל שחור לפי הטעם.

להכנת הסלט גרגירי חומוס:

לערבב את גרגירי החומוס עם בשר החציל, שום, ג’ינג’ר טרי, צילי ירוק ולימון כבוש ושמן זית.

להכנת הדגים:

לתבל את הדגים במלח,פלפל זרעי כוסברה ושמן זית. לסדר את פרוסות העגבניה על הדג ולהכניס לתנור שחומם מראש ל200 מעלות למשך שבע דק.

להגשה:

בצלחת הגשה להניח שתי כפות מהטחינה. במרכז כף גדושה מסלט החומוס והחצילים. לטפטף מעל כף של טחינה גולמית. מעל להניח את הדג ולפזר אורגנו, סלרי ופטרוזיליה. לטפטף מעל שמן זית, מיץ לימון ולהגיש.

 

השארת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

חיפוש