דקה טעימה : חלה לשבת בשחור לבן מאת השף מיקי שמו

דקה טעימה : חלה לשבת בשחור לבן מאת השף מיקי שמו


גולשים יקרים ,
אנו ברשת רמי לוי שיווק השקמה שמחים להציג בפניכם סדרת תוכניות בישול חדשה : דקה טעימה !
שלוש פעמים בשבוע , שף בכיר יציע לנו מתכונים טעימים וקלילים להכנה , ותוכלו גם אתם לפנק את הסובבים אתכם עם חלה טעימה במיוחד !
היום , השף מיקי שמו מכין לנו חלה לשבת בשחור לבן !

בתיאבון !

חלה לשבת

חלה לשבת בשחור לבן :

אופן ההכנה :

  1. הכנת הבצק הרגיל : מניחים בקערת המיקסר את השמרים יחד עם הסוכר ומערבבים בעזרת כף עד שהם ימסו, מחברים את הוו גיטרה, מוסיפים לקערה את הקמח והביצה ולשים למשך כ-2 דק' במהירות איטית- בינונית עד לקבלת בצק אחיד.

    טיפ קטן : אני אוהב להתחיל עם הבצק הלבן כי אחריו אין צורך לנקות את המיקסר.
    כשאופים עם חמאה, חשוב לעקוב אחרי הוראות ההכנה. במתכון החלה שלי, חשוב להשתמש בחמאה בטמפ' החדר, כלומר היא צריכה להיות צהובה, עם מרקם רך אבל לא נוזלי מדי. חמאה קרה מדי או נוזלית מדי יכולה להרוס את המתכון,לכן שימו לב.

  2. חוזרים על הפעולות שבשלב 1, מוסיפים את קוביות החמאה בהדרגה תוך כדי ערבול עד שנבלעות בתערובת וממשיכים ללוש למשך כ-5 דק' נוספות, מוסיפים מלח ולשים עוד כדקה.
    מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת, מכסים בניילון נצמד או מגבת לחה ומתפיחים כשעה עד שהבצק מגדיל את נפחו ב- 50%.

    טיפ נוסף : להכנת בצק השוקולד, יש לעבוד עם מים פושרים.

  3. מעצבים את החלות ואופים : מחלקים את הבצק הרגיל על גבי משטח עבודה מעט מקומח ל-4 חלקים שווים ומגלגלים כל חלק לגליל באורך 25 ס"מ, חוזרים על פעולה זאת עם בצק השוקולד, קולים צמה אחת מכל 4 גלילים ( 2 מבצק רגיל ו- 2 מבצק שוקולד).
    מניחים בתבניות אפייה מרופדות בנייר אפייה ומכסים במגבת לחה וממתינים כשעה.
    מחממים תנור לחום 170°, מברישים את החלות בביצה ואופים למשך כ-35 דק' עד להזהבה עמוקה.

חלה לשבת בשחור לבן

30 דקות 5 servings קל

רכיבים:

  • רשימת חומרים לבצק הרגיל:
  • 500 גר' קמח חלה
  • 240 מ"ל (1 כוס) מים קרים
  • 50 גר' חמאה רכה חתוכה לקוביות (אפשר גם מחמאה)
  • 50 גר' סוכר
  • 25 גר' שמרים
  • 1 ביצה גדולה
  • 1 כפית מלח
  • רשימת חומרים לבצק שחור:
  • 2 כפות אבקת קקאו
  • 480 גר' קמח לחם
  • 240 מ"ל (1 כוס) מים פושרים
  • 50 גר' חמאה רכה חתוכה לקוביות (אפשר גם מחמאה)
  • 1 כפית מלח
  • 25 גר' שמרים
  • 50 גר' סוכר
  • לציפוי:
  • 1 ביצה טרופה
לרכישת מוצרי המתכון

השארת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

חיפוש