רמי לוי מתגייס עבור ילדים חולי סרטן, כל ההכנסות על בקבוקי מים "נביעות" יועברו לעמותת "גדולים מהחיים".
המתכון של מאיר אדוני: דג שלוק, שורשים, ארטישוק ועשבים

המתכון של מאיר אדוני: דג שלוק, שורשים, ארטישוק ועשבים

הכירו את נבחרת השפים של רמי לוי !
שלושת השפים המובילים בארץ – מאיר אדוני, אביב משה וג׳קי אזולאי חברו אלינו על מנת שתוכלו ליהנות ממתכונים נפלאים !
במתכון הנוכחי, השף מאיר אדוני מכינה לנו מתכון טעים במיוחד : דג שלוק, שורשים, ארטישוק ועשבים.

דג שלוק

המתכון של מאיר: דג שלוק, שורשים, ארטישוק ועשבים

אופן ההכנה

  1. מכינים קערת מים עם מיץ מ-1 לימון. בעזרת הידיים מקלפים את העלים החיצונים של הארטישוק, מגלפים את הקליפה החיצונית של לב הארטישוק בעזרת קולפן. חותכים כל ארטישוק לחצי ומניחים בקערת המים.
  2. מחממים סיר רחב על אש בינונית. מוסיפים שמן זית, שום, עלי מרווה, בצל וכרישה מאדים כ-3 דקות.
    מוסיפים את הסלרי, שורש והגבעולים והארטישוק ומאדים כ-2 דק׳.
    מוסיפים את היין הלבן ומאדים כ-2 דקות, מוסיפים את ציר הירקות,
    עלי הדפנה, פלפל אנגלי, זיתים ומלח ומבשלים כ- 10 דקות.
  3. חותכים כל פילה דג לחצי ומכניסים לתבשיל, מבשלים כ-5 דקות מוסיפים מיץ לימון ופטרוזיליה קצוצה מגישים מיד.בתיאבון !

המתכון של ג'קי: דג שלוק, שורשים, ארטישוק ועשבים

30 דקות 4 servings קל

רכיבים:

  • 6 יח' פילה לברק נקי מעור ועצמות
  • 12 יח׳ ארטישוק ננסי
  • 1 לימון
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 5 יח' שיני שום פרוסות
  • 1 יח' כרישה קצוצה
  • 1 יח' בצל סגול קצוץ
  • 3 יח' גבעולי סלרי קצוצים
  • 1 יח׳ שורש סלרי חתוך לקוביות קטנות
  • 1/4 כוס זיתים ירוקים מגולענים
  • חופן עלי פטרוזליה קצוצה דק
  • מיץ מלימון אחד
  • 1/2 כפית מלח אטלנטי
לרכישת מוצרי המתכון

השארת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

חיפוש