אוזני המן במילוי תמרים

אוזני המן במילוי תמרים

גולשים אהובים ,

חג פורים מתקרב ובא ואנו שמחים להציג בפניכם , מתכון טעים במיוחד : אוזני המן במילוי תמרים.

תפנקו את הילדים שלכם ואת הסובבים אתכם , חג פורים שמח !

אוזני המן במילוי תמרים

5 servings בינוני

רכיבים:

  • 100 גר' אבקת סוכר
  • 200 גר' חמאה קרה
  • 1.5 כוס קמח
  • 100 גר' שקדים טחונים
  • חלמון
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 250 גר' תמרים
  • 100 גר' ריבת תות
  • 1/2 לימון
  • 50 גר' סוכר
  • 100 גר' אגוזי מלך שבורים
  • אבקת סוכר

איך לבשל:

  • שלב 1

    מכינים את הבצק : חותכים את החמאה לקוביות בגודל 1*1 ס"מ ושמים במעבד מזון או בקערת המיקסר עם וו גיטרה. מוסיפים את הקמח, השקדים הטחונים ואבקת סוכר ומערבלים עד שנוצרים פירורים גסים. מוסיפים את החלמון ותמצית הוניל, וממשיכים לעבד רק עד שנוצר כדור בצק (כדי לשמור על פריכיות הבצק). מניחים את הבצק על ניילון נצמד, מועכים לצורת "פיתה", עוטפים היטב ומקררים כשעה במקרר.

  • שלב 2

    מכינים את המילוי: בקערת המיקסר עם וו גיטרה שמים את מרכיבי המילוי ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. שומרים בצד עד לשימוש.

  • שלב 3

    הרכבת אזני המן: מרפדים שתי תבניות בנייר אפייה ומניחים בצד. מרדדים את הבצק על נייר אפייה (ניתן גם על משטח מקומח מעט) לעובי 4 מ"מ וקורצים עיגולים בקוטר 7 ס"מ. מניחים על כל עיגול כפית גדושה מהמילוי ומקפלים לצורת אוזן המן. מניחים את אזני ההמן על נייר אפייה במרווחים של 3 ס"מ האחד מהשני, ומעבירים את התבניות לקירור במקרר של 15 דקות.

  • שלב 4

    מחממים תנור ל-170 מעלות ואופים כ-13 דקות עד הזהבה. מצננים לחלוטין, בוזקים אבקת סוכר ומגישים. אזני המן נשמרות עד 5 ימים בקופסא אטומה היטב בטמפרטורת החדר.

  • שלב 5

    בתיאבון , חג פורים שמח

לרכישת מוצרי המתכון

השארת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

חיפוש